Vacaturebank

Tekst

Port of Rotterdam | Senior Business Consultant IT

Digital & IT Development is verantwoordelijk voor het realiseren van digitale producten om daarmee de digitale transformatie van het Havenbedrijf Rotterdam (HbR) vorm te geven. De afdeling bestaat uit een aantal teams, die elk een eigen samenhangend en onderscheidend expertisegebied hebben. Deze multidisciplinaire teams werken samen met collega’s, klanten en partners om deze digitale transformatie te realiseren met gebruiksvriendelijke, flexibele en betrouwbare producten. De werkwijze is agile met focus op kort cyclische releasetrains.

Deze vacature is specifiek voor een rol in het team dat de digitale ambities op het gebied van onder andere slimme infrastructuur, integrale asset life cycle en capaciteitsmanagement in de haven waar maakt.

 • Je identificeert kansen om de haven door middel van digitale oplossingen te verbeteren in termen van veiligheid, efficiëntie en duurzaamheid.
 • Je pakt verantwoordelijkheid voor de realisatie en doorontwikkeling van digitale oplossingen ten behoeve van de ontwikkeling en beheer van het havengebied.
 • Je helpt afdelingen bij het voorbereiden en managen van de verandering die nodig is om de achterliggende doelen te bereiken.
 • Je identificeert risico’s en afhankelijkheden met de omgeving en stemt proactief af waar de prioriteit moet liggen.
 • Je gaat samenwerken met wereldmarktleiders om technologische roadmaps af te stemmen en in co-creatie tot de juiste oplossingen te komen.
 • Je krijgt de ruimte om de waarde van nieuwe technologieën zoals Internet of Things (IoT), Edge Computing, Streaming Analytics en Artificial Intelligence (AI) aan te tonen en in te zetten.
 • Je hebt affiniteit met de haven en civiele techniek
 • Je hebt een afgeronde HBO of WO opleiding in bedrijfskunde, bedrijfskundige informatica of bedrijfseconomie
 • Je hebt ervaring met projectmatig werken (sturen op planning, budgetten, resourcing) en het bereiken van doelen.
 • Je hebt ervaring met dataplatformen voor sensoren, assets en geografische informatie, en digitalisering in een veelzijdige omgeving
 • Je kent de kracht van data- en requirements management
 • Je hebt de drive om continu verbeteringen door te voeren en je denkt in termen van ‘business waarde’
 • Ervaring met ArcGIS is een must, ervaring met relevante platformen zoals IoT is zeer gewenst.
 • Je bent in staat om de wens van de gebruiker te vertalen naar een toekomstgerichte oplossing
 • Je kunt met overtuigingskracht complexe materie in eenvoudige bewoordingen uitleggen.
 • Je werkt zelfstandig, proactief en vind je eigen weg in de organisatie
 • Je bent gewend om in Agile/Scrum projecten te werken op het snijvlak van IT en bedrijfsvoering
 • Uiteraard is van belang dat je je wilt blijven ontwikkelen in je functie en op de hoogte bent en blijft van alle relevante ontwikkelingen op het gebied van havens en technologie.

Het salaris voor deze fulltime functie bedraagt maximaal € 5.530- bruto per maand en is afhankelijk van opleiding en ervaring. Je start met een jaarcontract en hebt uitzicht op een vaste aanstelling.
Wij kennen een uitgebreid arbeidsvoorwaardenpakket met o.a. een 36-urige werkweek (fulltime), een persoonlijk keuzebudget van 19,6%; (opgebouwd uit vakantietoelage (8%), dertiende maand (8,33%), vitaliteitsbijdrage (2,3%) en een extra budget van (0,97%). Dit opgebouwde budget kun je tussentijds (gedeeltelijk) laten uitkeren en/of inzetten om een fiets te kopen, extra pensioenstortingen bij het ABP te doen, extra verlofuren aan te kopen, opleidingskosten (t.b.v. verbetering arbeidsmarktpositie) of loopbaanadvies fiscaal vriendelijk te verrekenen.
Daarnaast hebben we een intern sportcentrum en pensioenopbouw via het Pensioenfonds ABP (Havenbedrijf Rotterdam kent een middelloon-stelsel, waarbij zo’n 70% van de premie door de werkgever wordt vergoed).

Als je aan de functie-eisen voldoet en je bent in deze uitdagende functie geïnteresseerd, solliciteer dan voor de sluitingsdatum.

Meer informatie?
Mark Franken, manager D&IT Development, te bereiken via 06 2202 3164
of
Alex Brandts, Development Lead van dit team, te bereiken via 06 5284 5327.

Het Havenbedrijf Rotterdam neemt alleen sollicitaties in behandeling die via www.portofrotterdam.com zijn ingediend. Bij voldoende sollicitaties zal de sollicitatietermijn eerder worden gesloten

Het Havenbedrijf Rotterdam gelooft in diversiteit en inclusiviteit en handelt hier naar.

Ben je na het lezen van bovenstaande vacature enthousiast geworden, reageren kan via de sollicitatiebutton. Omdat wij veel waarde hechten aan het naleven van de privacy wetgeving, nemen wij alleen sollicitaties via deze website in behandeling.

Volg ons

Je kunt ons ook een e-mail sturen op info.careersday@uu.nl.

Bezoekadres: Bestuursgebouw, Heidelberglaan 8, 3584 CS Utrecht

Postadres:
Postbus 80125, 3584 CS Utrecht

 

Neem contact op

11 + 5 =

Over ons

De carrièredag wordt georganiseerd door het bestuur. Vul het formulier in om contact op te nemen.

De carrièredag wordt jaarlijks gehouden voor studenten van de Universiteit Utrecht.